Nalaten

Ook na uw leven kunt u nog iets betekenen voor een ander via een nalatenschap. Door het Nederlands Bijbelgenootschap op te nemen in uw testament levert u een belangrijke bijdrage aan de voortzetting van het bijbelwerk.

Bovendien kunt u uiting geven aan uw persoonlijke wensen, bijvoorbeeld door een terrein aan te geven dat u na aan het hart ligt. Zoals kinderbijbels voor de Nederlandse jeugd of nieuwe bijbelvertalingen.

Legaat of nalatenschap

Voor de toekomst van het bijbelwerk zijn nalatenschappen erg belangrijk. Wij hopen dat u wilt overwegen het Nederlands Bijbelgenootschap te noemen in uw laatste wil. Er zijn hiervoor twee mogelijkheden:

  • U laat een legaat na aan het Nederlands Bijbelgenootschap. Dit is een door u bepaald geldbedrag of waardevol bezit (aandelen, kunstwerk of een huis).
  • U benoemt het Nederlands Bijbelgenootschap tot (mede-) erfgenaam van uw nalatenschap of een gedeelte daarvan.

Fonds op Naam

Bij het NBG bestaat ook de mogelijkheid om een Fonds op Naam op te richten. Een Fonds op Naam is een fonds binnen het NBG gecreëerd met geld van één of meer gevers die een specifiek onderdeel van het bijbelwerk willen ondersteunen. Uiteraard zijn we altijd bereid om mee te denken hoe we persoonlijke wensen het beste kunnen invullen.

Uitnodiging voor een gesprek

Hebt u vragen over nalaten aan het Nederlands Bijbelgenootschap? Wij zijn graag bereid u vrijblijvend te informeren over de mogelijkheden. U kunt ons bereiken via 023-514 6146 en via info@bijbelgenootschap.nl Onze relatiebeheerders komen graag bij u langs voor een persoonlijk gesprek, u bent tot niets verplicht.

Vul het formulier in en download de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’ met informatie over nut en noodzaak van het maken van een testament.

Met het aanvragen van de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’ gaat u er mee akkoord dat het NBG u eenmalig belt/mailt over nalaten.

Nalaten - Download de brochure

Vul het formulier in en download de brochure ‘Een gift van blijvende waarde’, met informatie over nut en noodzaak van het maken van een testament.
  • Het Nederlands Bijbelgenootschap gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Lees hier onze privacyverklaring